De AFM heeft zich weer eens ronduit belachelijk gemaakt door geen vergunning te verlenen aan een nieuw nederlands binaire opties bedrijf. Nou is er niks mis met een vergunning weigeren mits het maar voor een goede reden is. En natuurlijk komt een instelling zoals de AFM met alleen maar goede redenen om in dit geval  een vergunning niet te verlenen…………………

Die laatste zin was natuurlijk sarcastisch bedoeld aangezien de AFM een vergunning heeft geweigerd omdat het product  ‘teveel op een kansspel lijkt’.

Ronduit lachwekkend wordt het wanneer men aan de Kansspel Autoriteit vraagt of binaire opties een kansspel zijn en het antwoord van hun is dat binaire opties in eerste instantie als een financieel product worden beschouwd maar ook te beschouwen zijn als kansspel omdat de belegger geen invloed heeft over het koersverloop.

Alsof bij elk ander financieel product dit wel het geval zou zijn.

Zo in principe maakt de AFM het nederlandse bedrijven die als binaire opties broker willen beginnen onmogelijk. Terwijl elk ander buitenlands bedrijf met een vergunning uit het buitenland zoals bijvoorbeeld Cyprus wettelijk actief mag zijn in Nederland en elk ander Europees land.

Ook lijkt het erop dat de AFM en KSA niks doen om het aanbod van brokers zonder licentie en dubieuze binaire opties brokers die actief zijn in Nederland aan te pakken wat volgens ons toch echt veel belangrijker is.

Zoals bezoekers van onze website binaireopties.nl weten zijn wij groot voorstander van de regulering van binaire opties. Vanaf dag 1 pleiten wij hier al voor en waarschuwen wij voor slechte binaire opties brokers die ook in nederland actief zijn. Je zou toch verwachten dat een instantie zoals de AFM zijn werk naar behoren zou doen maar wanneer het op binaire opties aankomt is laat de AFM keer op keer weer steken vallen zoals wij ook al in een eerder artikel hebben aangetoond.