Vanochtend (11 December 2013) las ik een interessant artikel over de AFM die waarschuwt voor Binaire Opties.  De AFM schijnt zich zorgen te maken over het feit dat binaire opties veel risico met zich meebrengen, iets wat op onze website sinds dag 1 wordt benadrukt.

De AFM zegt dat websites en brokers klanten proberen te lokken met binaire opties en verhalen over hoe makkelijk het is om geld mee te verdienen in zeer korte tijd. Dit ook is iets wat wij al jarenlang op binaireopties.nl vermelden en het verbaast mij dat het de AFM zo lang heeft geduurt voordat ze eindelijk eens een bericht over binaire opties en deze feiten de wereld in hebben gestuurd.

Ik ben het dus persoonlijk volledig met de AFM eens dat er websites en brokers valse informatie verspreiden en dat je als belegger moet oppassen met binaire opties handelen.

Waar ik het duidelijk niet mee eens ben is het feit dat de AFM stelt dat het niet mogelijk is om op termijn geld te verdienen met binaire opties. Zoals de meeste van onze bezoekers weten bieden wij niet alleen een gratis binaire opties demo aan maar handelen wij ook zelf met binaire opties en doen dit al een aantal jaren.

Er is vaak genoeg aangetoond dat binaire opties handelen soms de beste manier is om te kunnen profiteren van bewegingen in de markt. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat je vaker dan ongeveer 55% van de tijd wint anders zal je inderdaad verlies lijden op de korte en lange termijn.  Mits je geen onoverwogen beslissingen maakt is dit percentage niet onmogelijk om te halen. (Persoonlijk staan wij de laatste jaren op ongeveer 70%).

Ook heeft de AFM totaal geen rekening gehouden met het feit dat je een binaire optie bij sommige brokers (zoals Stockpair) ook vroegtijdig kan verkopen. Deze mogelijkheid veranderd het hele risico profiel van een binaire opties en betekent dat je bij verlies niet altijd 100% van je inleg verliest. Andere brokers geven je een percentage terug bij verliezende trades wat ook het profiel van de binaire optie zoals vermeld bij de AFM verandered.

Ik zou het daarom op prijs hebben gesteld als de AFM een klein beetje meer huiswerk had gedaan over binaire opties en een volledig juist artikel hadden geplaatst met meer aanvullende informatie over binaire opties maar nogmaals het is een erg positief feit dat de AFM zich eindelijk over binaire opties uitlaat en via binaireopties.nl zullen wij je natuurlijk op de hoogte houden van het laatste nieuws over dit onderwerp.

Als laatste kan ik het niet laten om mijn mening te geven over het feit dat de AFM denkt dat binaire opties misschien onder kansspelen vallen omdat koersbewegingen omhoog en omlaag gaan, vaak willekeurig. (hun woorden niet de mijne). Dit gaat natuurlijk nergens over aangezien brokers waar wij handelen a) een licentie hebben b) binaire opties wettelijk als daghandel worden beschouwd. (zie ons artikel over binaire opties belasting).

Misschien dat de Nederlandse staat denkt om zo belasting te kunnen heffen over winst die je maakt met binaire opties aangezien deze winst nu wettelijk niet belastbaar is behalve in box 3 onder eigen vermogen.