Gratis handelen met binaire opties is natuurlijk de beste manier om zonder risico binaire opties te proberen en/of verschilende strategieen/methods te testen zonder dat er een kans is dat U geld verliest.

Helaas is het zo dat er heel weinig mogelijkheiden zijn om binaire opties gratis te verhandelen en dit is al sinds 2008 (het jaar wanneer binaire opties voor het eerst online handelbaar waren) het geval.

Hoewel sommige binaire opties brokers mensen wel met een demo platform lieten handelen was het vaak het geval dat de demo niet gebruik maakte van realtime koersen of dat U eerst geld moest storten voordat U gebruik mocht maken van de demo functionaliteit. (dit laatste is overigens nog steeds het geval bij veel binaire opties brokers met een demo account). Een nieuwe trend is om maar een beperkt aantal activa beschikbaar te maken op de demo of om een demo maar een paar dagen geldig te laten zijn.

Gelukking voor mensen zoals U en ik besloot een groep Nederlandse mensen in 2012 om met een gratis binaire opties handelsplatform te komen waar iedereen binaire opties kon uitproberen. De site in kwestie binaryoptionsdemo.com groeide in korte tijd uit tot zonder meer de grootste binaire opties website ter wereld en maakte veel veranderingen mee.

In het begin van 2015 kwam binaryoptionsdemo.com met een geheel vernieuwde website en handelsplatform waar U zolang U maar wilt met binaire opties kan handelen. Niet alleen kan U zolang handelen als u maar wilt maar wanneer u zonder demo geld komt te zitten kan u dit makkelijk opwaarderen via de website.