Om mensen met binaire opties te kunnen laten handelen maakt een binaire opties broker gebruik ven een binaire opties platform. Dit kan op verschillende manieren, een broker kan een platform zelf ontwikkelen of een broker kan gebruik maken van een binaire opties platform van een provider. Een provider is een bedrijf dat zelf binaire opties software heeft ontwikkeld en dit dan verhuurt of verkoopt aan binaire opties brokers.

Veruit de meeste binaire opties brokers gaan voor de tweede optie en maken gebruik van een platform provider. Vaak nemen zij veel diensten af van de provider waaronder een licentie, klantenservice en/of betalingen maar dit verschilt per broker en platform provider.

Er zijn aan aantal platform providers waarvan Spotoption en Tradesmarter toch wel de meeste gebruikte zijn. Beide van deze providers bieden kwalitatief goede software aan die continue ontwikkeld wordt.

Door gebruik te maken van de diensten van een platform provider kan de broker zich richten op klantenwerving en ondersteuning zonder zich te hoeven bekommeren over alle andere aspecten van een binaire opties broker.

Er zijn ook een aantal binaire opties brokers waaronder Stockpair die veel tijd en geld hebben geinvesteerd in de ontwikkeling van hun eigen binaire opties platform. Door zelf hun platform te ontwikkelen kunnen brokers zoals Stockpair veel nieuwe features toevoegen en houden ze totale controle over hun handelsplatform. Persoonlijk zijn wij fan van brokers die deze moeilijkere route hebben gekozen en de tijd hebben genomen om zelf een platform te ontwikkelen. Wanneer dit wordt gedaan door een goede broker zoals Stockpair krijg je een unieke handelservaring waar bijna geen andere broker tegenop kan. De kwaliteit van het Stockpair binaire opties platform is dermate hoog dat het onze torenhoge favoriet is en wij al jaren bij deze broker handelen.