Hoewel de meeste binaire opties handel door de weeks plaatsvindt is het tegenwoordig ook mogelijk om tijdens het weekend met binaire opties te handelen. Speciaal voor mensen die op zaterdag en zondag willen kunnen handelen (voor wat voor reden dan ook) hebben binaire opties brokers verschillende soorten binaire opties beschikbaar gemaakt.

Het is tegenwoordig zelf’s mogelijk om normale hoger of lager binaire opties te kopen op zondag aangezien brokers zoals Bloombex Options activa waaronder de TA-25, de Tel Aviv beurs hebben toegevoegd. Hieronder een voorbeeld van een binaire optie op zondag met de TA-25 als het geselecteerde actief.

Deze binaire optie werkt dus op precies dezelfde manier als een normale hoger of lager binaire optie die je door de weeks kan kopen. Je kan kiezen uit verschillende vervaltijden en het rendement ligt meestal rond de 80%.

Het enige nadeel is dat er maar een paar activa beschikbaar zijn tijdens het weekend dus je niet veel keuze hebt wanneer je met standaard hoger of lager binaire opties wilt handelen op zaterdag of zondag.

Wil je kunnen kiezen uit meer activa dan bieden de lange termijn opties of one touch opties meer mogelijkheden. Ook dit soort binaire opties zijn beschikbaar bij een binaire opties broker zoals Bloombex.

Dit soort binaire opties werkt op precies dezelfde manier als een eenvoudige hoger of lager binaire optie, het verschil zit hem in de vervaltijd die vanzelfsprekend van langere duur is.

De laatse binaire optie soort waar je voor kan kiezen tijdens het weekend (en ook door de weeks) is de One Touch binaire optie.

Dit soort binaire optie is niet beschikbaar bij alle binaire opties brokers en werkt anders dan de normale binaire optie waar de meeste handelaren voor kiezen. In plaats van dat je als handelaar moet beslissen of de waarde van het actief hoger of lager zal zijn bij een bepaalde tijd is het bij dit soort binaire opties de bedoeling dat je voorspelt of de waarde van het actief een bepaalde waarde zal bereiken voordat de vervaltijd is bereikt.

In het geval van ons voorbeeld hierboven is de vraagstelling of de EUR/USD 1.265 zal bereiken voor 5 december, 17:10. Is dit het geval dan is de uitbetaling 180%.

Je kan er altijd voor kiezen om een lager No Touch optie te kopen, alle brokers die een One Touch optie aanbieden laten je allebei de richtingen kiezen.