Er zijn een aantal verschillende soorten binaire opties waar je in kan handelen. Zonder in te gaan op bijzonder esoterische binaire opties, zijn er zes soorten binaire opties: cash-or-nothing, asset-or-nothing, one-touch, no-touch, and double-one-touch/double-no-touch. De meest voorkomende binaire optie is de “cash or nothing “ binaire optie.

Cash-or-nothing binaire opties zijn de meest bekende vorm van binaire opties. Bij dit type, is een strike prijs vastgesteld (in het algemeen de prijs van de asset op het moment dat de optie wordt gekocht). Vervolgens wordt een contract gekocht voor een Call of een Put, afhankelijk van de vraag of de investeerder denkt dat de asset boven of onder de strike prijs zal eindigen. Als de belegger het juist had toen het contract afliep, verdienen ze een vast rendement, over het algemeen rond de 85%. Als de belegger onjuist was, verliezen ze hun inzet of, in sommige gevallen word er 10% tot 15% terug gegeven.

Asset-or-nothing binaire opties zijn praktisch hetzelfde als cash-or-nothing binaire opties, met de uitzondering van de uitbetaling, deze wordt bepaald door de prijzen van asset zelf, i.p.v. door een willekeurig spel. Dit kan worden gezien als de assets daadwerkelijk worden uitbetaald, in plaats van dat er een contract word genomen op de asset, maar het is vooral een semantisch verschil.

Een one-touch binaire optie werkt op een heel andere manier dan zowel cash-or-nothing en asset- or-nothing binaire opties. Bij een one-touch optie, eindigt het contract op het moment dat de prijzen van assets een vooraf bepaald niveau hebben bereikt. In dit geval beslist een belegger eenvoudig of de prijs van de asset een bepaald niveau zal bereiken gedurende de looptijd van het contract, niet of het daadwerkelijk zal eindigen op dat niveau.

Een no-touch binaire optie is, zoals de naam al aangeeft, gewoon het tegenovergestelde van de one-touch binaire optie. In plaats van dat de prijzen van de asset een bepaald niveau moeten bereiken, wordt het contract uitbetaald als het afloopt zonder dat het dat bepaalde niveau ooit heeft bereikt.

De dubbel-one-touch en dubbel-no-touch binaire opties zijn vergelijkbaar met hun enkelvoudige tegenhangers , met één belangrijk onderscheid. In plaats van dat er slechts één vooraf bepaald niveau is, zijn er twee. In het geval van een dubbel-one-touch binaire optie moeten de waarden van de asset twee niveaus halen voordat deze uitbetaald word. In het geval van een dubbel-no-touch binaire optie mogen de waarden van de asset geen enkele van de twee niveaus halen.