Een binaire optie is een relatief nieuwe vorm van trading instrument dat beschikbaar is voor particuliere beleggers sinds de lancering van de eerst online binaire opties broker in 2009. Bij de handel in binaire opties is het de bedoeling dat u bepaalt welke richting de prijs van een asset (die kan commodity’s, aandelen, indices of valuta-paren bevatten) op gaat door een bepaalde tijd te voorspellen, die bekend staat als expiry time. Als je een juiste voorspelling doet ontvangt u een uitbetaling van 83% (dit kan variëren afhankelijk van de makelaar en de asset).
We zullen een voorbeeld geven van een trade met behulp van onze favoriete makelaar Stockpair.
De asset die we gaan gebruiken voor deze demo handel is Tadawul (TASI) aangezien deze asset beschikbaar is om te handelen op zaterdag en we dit artikel tijdens het weekend hebben geschreven. Stockpair is overigens de enige binaire optie broker waar U tijdens het weekend kan handelen met normale binaire opties.
Hieronder ziet u een screenshot van deze Binaire Optie bij Stockpair.

Zoals je kunt zien is de waarde van de TASI op het moment van deze trade 7167.96. Wij zijn van mening dat de waarde van de TASI zal gaan dalen in de komende 15 minuten.
Om dit te doen moet u ook de expiry time of vervaltijd veranderen die is ingesteld op 60 minuten naar 15 minuten. Dit kan je zien in het volgende screenshot.

Zoals je kunt zien is het Stockpair trading platform zeer duidelijk en makkelijk te gebruiken. We hebben het bedrag van de handel op $300 gezet en de mogelijke rendementen worden weergegeven in het scherm. Als onze voorspelling voor de TASI correct is zullen wij over 15 minuten $510 uitbetaald krijgen wat ons een zeer mooi rendement van 70% oplevert.

Het enige wat men nu nog moet doen is op de knop “Kopen” klikken en de trade zal worden geplaatst. Het enige dat overblijft is te wachten tot het einde van de dag en het resultaat van uw trade te zien.
Binaire opties ontlenen hun naam aan het feit dat er slechts twee mogelijke uitkomsten zoals we hierboven hebben laten zien. Uw trade zal ofwel “in-the-money” eindigen of niet en zoals we hebben aangetoond is het mogelijk is om een zeer hoge rendement te behalen in een korte tijd .
Er zijn veel verschillende “expiry times” beschikbaar bij Stockpair die een handelaar als u veel flexibiliteit geeft om op de best mogelijke manier van marktbewegingen te profiteren. En natuurlijk is het grote voordeel dat de trade alleen maar met een enkele pip “in-the-money” hoeft te zijn om het maximale rendement te ontvangen.